Kaj vse potrebujete za nepozabni paragliding?

Kaj vse potrebujete za nepozabni paragliding?

Če vas je kdo od bližnjih povabil na paragliding, se tovrstne aktivnosti verjetno zelo veselite. Morda pa ste se nanjo prijavili kar sami, saj obožujete prav vse, kar je povezano z adrenalinom, noro zabavo ter nepozabnimi spomini.

Seveda s tem, ko ste se prijavili na paraglidning ali ste bili nanj povabljeni, še zdaleč niste opravili svoje naloge. Še preden odidete na pot, boste morali doma najti nekaj opreme, ki bo na licu dogajanja še kako zaželena oziroma vam bo prišla še kako zelo prav.

 

Obvezna oprema za paragliding

Večino pripomočkov za paragliding boste prejeli na mestu, saj bo za to poskrbel kar organizator oziroma ponudnik tovrstne storitve. Kljub temu pa morate nekatere kose skorajda obvezno prinesti s seboj. To so na primer udobni pohodniški čevlji, dolga udobna oblačila, plastenka z vodo in ne nazadnje še elastika za lase, v primeru če imate daljše lase, da jih boste med aktivnostjo lahko speli v čop.

Oprema, ki jo dobite na licu mesta oziroma na kraju, kjer se bo dogajanje pričelo, pa je kombinezon ter čelada. Oboje seveda v vaši velikosti.

 

Kdo se v nobenem primeru ne sme udeležiti paraglidinga?

Tako kot to velja skorajda za vse druge aktivnosti, enako velja za paragliding, da se ga ne smejo udeležiti določene osebe. To so vsi tisti, ki so pod vplivom drog ali alkohola, nosečnice, fizično ali duševno zaostale osebe, slepi ter slabovidni.

V vsakem primeru se je treba o udeležbi na aktivnosti posvetovati s strokovnim osebjem tudi v primeru, če je vaša telesna teža večja od 110 kilogramov, če ste v zadnjih petih letih utrpeli kakšno telesno poškodbo, na primer zlom kosti, zvin ali izpah sklepa. Prav tako, če imate težave s srcem, hrbtenico, če imate astmo.

 

Kdaj je najprimernejši čas za paragliding?

Tudi odgovor na to vprašanje lahko najdete kar pri ponudnikih. Ti imajo na voljo označene termine oziroma obdobja, kdaj v letu se je aktivnosti možno udeležiti.